PULLKA-principes

YOU’RE IN CONTROL | Blijf altijd luisteren naar je eigen lichaam. Laat je niet opjagen door andere deelnemers om sneller te gaan of meer zand in je slede te gooien. Een goede PULLKA-gids ondersteunt je hierin en daagt je op een verantwoorde manier uit.

OFFLINE | Je mobiel staat op vliegtuigmodus en zo ver mogelijk weggestopt in je tas of auto. Doe dit vooral voor jezelf. Gun jezelf jouw eigen kwaliteitstijd. Wil je wel graag een stoere actiefoto van jezelf? De PULLKA-gids schiet soms wat beeldmateriaal dat je later trots op verjaardagsfeestjes kan tonen.  

SOUND OF SILENCE | In elke PULLKA-sessie lopen we voor een bepaalde tijd (minstens een kwart van het totaal) zonder te praten. Even geen koetjes en kalfjes, maar enkel luisterend naar je lichaam en het rustgevende geluid van jouw slee glijdend over zand of grond. Net als de betere bootcamplessen maken we bij PULLKA geen gebruik van muziek. Je moet zelf voldoende gemotiveerd zijn om die volgende stap te zetten. De prachtige natuur en de PULLKA-gids helpen je een handje.

LEAVE NOTHING BUT FOOTPRINTS | Mijn overleden makkers Marc en Philip, twee belangrijke inspiratiebronnen voor PULLKA (zie PULLKA: het verhaal), deden hun poolexpedities om de wereld duurzamer te maken. Deze boodschap vertaald naar ‘natuur’ in onze lage landen: struikel je tijdens een PULLKA-sessie bijna over een rondslingerend stuk plastic? Pak het op en gooi het bij jezelf of een voorganger in de slee. Uiteindelijk komen we altijd wel een afvalbak tegen. Samen zorgen we ervoor dat de natuur – waar we zo van afhankelijk zijn – een beetje schoner wordt. Dit opruimen is geen primair doel, maar valt wel in de categorie ‘duurzame bijvangst’. Het is haast overbodig om te vertellen dat in een PULLKA-sessie iets in de natuur weggooien echt uit den boze is.