Elke volgende stap bewuster nemen

Iemand die een PULLKA-harnas aanschaft, vindt deze brief bijgesloten. Het is een uiting van groot respect en waardering voor Marc Cornelissen: vriend, poolreiziger, ontwerper van het harnas en duurzaamheidspionier. Ik hoop vurig dat mensen hierdoor elke volgende stap bewuster nemen.

Beste xxx, 

Eind april 2015 verongelukten twee vrienden van mij tijdens een expeditie in Noord-Canada. Marc Cornelissen (46 jaar) en Philip de Roo (30 jaar), twee ervaren poolreizigers, deden daar belangrijk klimaatonderzoek naar ijsdiktes en sneeuwprofielen. Een dag voor het einde van hun Last Ice Survey overkwam hen een noodlottig ongeval.

Het harnas dat we nu gebruiken bij PULLKA is ontworpen door Marc voor zijn poolexpedities. Bestaande harnasmodellen uit het buitenland waren volgens hem van onvoldoende kwaliteit en/of niet breed en sterk genoeg. Na zijn overlijden bleven de resterende harnassen achter in het magazijn van de producent, Radical Design in Gasseltenijveen (Drenthe).

Dankzij PULLKA is de kennis en het gedachtegoed van Marc nieuw leven in geblazen. Het harnas is doorontwikkeld en nog meer gericht op PULLKA; wandelen met weerstand in de Nederlandse natuur. De patch op heuphoogte – met daarop het logo van Marc (zijn initialen; ‘MC’) – is een eerbetoon aan Marc en zijn jarenlange inspanningen voor een duurzamere wereld.

Ik wens je veel waardevolle PULLKA-avonturen toe

Ik hou van die oneindigheid, de horizon die nooit ophoudt. Die illustreert voor mij de tijdelijkheid van het leven, de bekrachtiging van het idee dat wat je doet de moeite waard moet zijn.

Marc Cornelissen | 1968-2015