Aandacht voor PULLKA door Trouw

Aandacht voor PULLKA door Trouw

Zaterdag 15 februari 2020 stond PULLKA pontificaal in dagblad Trouw. Dit met een prachtfoto (twee pagina’s!) in de rubriek ‘Buitenmens’. Hier een weergave van het artikel, geschreven door journalist Roos Menkhorst. De foto is gemaakt door Jorgen Caris.

PULLKA is niet alleen voor oermensen

Door Roos Menkhorst (Trouw)

Een met zand gevulde slee door de duinen trekken is niet alleen leuk voor ‘oermensen’, vertelt PULLKA-instructeur Diederik Veerman (37). Je kunt de slee tenslotte zo zwaar of licht maken als je zelf wilt. Zes deelnemers staan vandaag klaar aan de rand van het Westduinpark – tussen Scheveningen en Kijkduin. “Met ballast in de slee gaan we lekker klimmetjes pakken.”

Het is een nieuwe sport in Nederland. Voor ervaren poolreizigers is het een vanzelfsprekend onderdeel van hun training naar barre oorden. Twee goede vrienden van Veerman kwamen in 2015 om door een noodlottig ongeval tijdens hun poolexpeditie in Canada. Een jaar later besloot Veerman zijn vrienden te eren door een lange strandwandeling te maken met een slee achter zich aan. Inmiddels is hij helemaal verkocht en geeft hij meerdere trainingen per week.

Sommige deelnemers gaan deze zomer hiken in de bergen. De druk van het gewicht van de slee op de schenen is te vergelijken met bergwandelen. Anderen zoeken door een blessure een alternatief voor hardlopen. Met een slee kun je volgens de instructeur intensief trainen zonder dat je last krijgt van je knieën. En voor de échte poolreiziger valt er ook heus wat te beleven. Veerman: “Qua gevoel en geluid komt zand precies overeen met sneeuw, dat is wel tof.”

Tijd gaat lekker naar buiten. Tips? tijdpost@trouw.nl

Meer PULLKA Updates

Preview op PULLKATHLON, 24-25 juni 2023

PULLKATHLON: een outdoor challenge die zijn weerga niet kent. Non-stop ga je van Den Helder naar Scheveningen over het Noordzeestrand met een verzwaarde slee als kostbare en krankzinnige vracht. Het strand wordt steeds zwaarder; de vloedlijn duwt je richting het zachtere zand en de nacht duurt langer dan je verwacht. Je doorzettingsvermogen wordt op unieke wijze op de proef gesteld. Gelukkig is er één enorm lichtpunt tijdens PULLKATHLON. Het is de beste natuurlijke doping die je je maar kunt voorstellen: je bent niet alleen…je bent een team!

Derde editie Zee-P-Zee

De derde editie van de Zee-P-Zee! Zaterdag 24 september is het zover. Doe mee met dit stoere, offroad broertje van de CPC….

PullkaPhonics groot succes!

Terugblik op de eerste editie van PullkaPhonics: de ultieme combinatie van een PULLKA-tocht afgewisseld met live-muziek en te midden van de mooiste kustnatuur!

PULLKA in Wassenaar!

PULLKA in Wassenaar! Super dat er nu ook sessies zijn dit prachtige kustgebied. Maak kennis met Jacqueline Veen, PULLKA-trainer en eigenaar van Nature’s Gym

Nieuwe PULLKA-sessie in Limburg!

Vanaf 1 juni wordt elke donderdagavond PULLKA-avond in gemeente Beesel! In samenwerking met Bootcamp Beesel gaat PULLKA-trainer Peggy Kuipers sessies verzorgen in het prachtige stuifzandgebied Walsberg.

PULLKA in Soest

Ervaar PULLKA in de prachtige Soesterduinen! Meerdere keren per week zijn er sessies onder leiding van de ervaren trainer Gert Noordhoek. De Soesterduinen zijn een waar PULLKA-paradijs!